Normal_googleglass

Kinderen met autisme kunnen binnenkort met behulp van Google Glass emoties herkennen. De bril krijgt een nieuwe functie waardoor mensen met autisme beter begrijpen hoe iemand op een bepaalde situatie reageert. Dat meldt Zorgvisie. 

De ontwikkelaar van de nieuwe functionaliteit, een Amerikaanse student genaamd Catalin Voss, wil het voor kinderen makkelijker maken voor kinderen met autisme om gevoelens van andere in te schatten. Om zijn idee verder uit te werken kreeg hij vorige week 15.000 dollar. Voss bekijkt momentel hoe hij de functie kan vormgeven: via kleur, met emoticons of met geluidssignalen.

Google Glass filmt het gezicht van de gesprekspartner en leest zo emoties af. Deze beelden worden doorgestuurd naar de smartphone van de gebruiker. De smartphone analyseert en vertelt welke emotie de ander vertoont. De analyse en het bijbehorende filmpje worden opgeslagen. Kinderen met autisme kunnen dit terugkijken wanneer ze willen en hiervan leren. Het is de bedoeling dat ze na veel oefenen ook zonder Google Glass emoties en gezichtsuitdrukkingen herkennen. 

©Nationale Zorggids