Normal_drinken_bier_alcohol

Kinderen die op de Spoedeisende Hulp (SEH) belanden met alcoholvergiftiging, zouden door hun ouders gefilmd moeten worden. Dat vindt kinderarts Bas Zegers, die tevens coördinator is van de alcoholpoli in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Kinderen confronteren met hun gedrag zou hun drinkgedrag positief kunnen beïnvloeden. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Op een regionaal symposium over alcohol en drugs gaf de arts het advies aan ouders om hun kind te filmen terwijl ze laveloos op de SEH liggen. “Laat zien hoe er erbij liggen, hoe ze hulpverleners onder spugen en de controle over hun lichaam verliezen. Kinderen reageren daar heftig op, heb ik gemerkt. Ze zien dan hoe ze de mist in zijn gegaan en dat moet hen aan het denken zetten. Daarna moet je de beelden wel deleten want je moet je kinderen niet gaan chanteren”, aldus Zegers.

De kinderarts noemde op het symposium enkele voorbeelden uit de praktijk waarbij jongeren met alcoholvergiftiging werden binnengebracht op de Spoedeisende Hulp. Sommige minderjarigen kregen een brief van de burgemeester thuisgestuurd. Ook gaat de politie in gesprek met ouders van de jongeren die betrapt zijn op alcoholgebruik terwijl ze daar nog niet oud genoeg voor waren.

© Nationale Zorggids