Normal_inspectie_jeugdzorg

In februari 2016 heeft de Inspectie Jeugdzorg onaangekondigd toezicht uitgevoerd bij de gesloten jeugdhulp van Intermetzo Zeist om te bepalen in hoeverre Intermetzo ervoor zorgt dat jongeren hulp krijgen van voldoende kwaliteit. Intermetzo biedt diverse vormen van jeugdhulp en zet zich in voor jongeren, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. De locatie in Zeist is sinds juli 2014 onderdeel van Intermetzo. Op dat moment was de kwaliteit van de zorg van onvoldoende niveau. Dit was reden voor de hertoets. Dit meldt Inspectie Jeugdzorg.

Eén van de locaties waar Intermetzo gesloten jeugdhulp aanbiedt, is Zeist, ook bekend onder de vroegere naam Lindenhorst-Almata. Hier worden jongeren met gedragsproblematiek in een gesloten omgeving behandeld op basis van een rechterlijke machtiging voor gesloten jeugdhulp.

Het toezicht is uitgevoerd aan de hand van twee thema’s uit het toetsingskader Verantwoorde hulp voor jeugd: uitvoering hulpverlening en veiligheid. De kwaliteit van de uitvoering van de residentiële jeugdhulp van Intermetzo, locatie Zeist is niet meer onvoldoende maar nog wel matig. De inspectie is van mening dat instellingen voor jeugdhulp op alle criteria dienen te voldoen. Bij Intermetzo, locatie Zeist is dat bij twee criteria niet het geval.

De inspectie verwacht van Intermetzo, locatie Zeist, concrete verbetermaatregelen om de kwaliteit van de uitvoering van taken op zodanig niveau te brengen dat ook aan de laatste twee criteria wordt voldaan. De inspectie zal de uitvoering van de verbetermaatregelen volgen in het reguliere toezicht.

© Nationale Zorggids