Normal_beschuit_met_muisjes_roze_dochter_bevallen_geboorte

Toen Jamie Oliver afgelopen weekend weer vader werd, waren twee van zijn dochters bij de bevalling aanwezig. Een Nederlandse moeder en verloskundige reageren op de vraag hoe verantwoord het is om een kind een bevalling te laten meemaken. Verloskundige Tamara Zamani denkt dat het een mooie ervaring is voor de kinderen, zolang goede voorbereidingen worden getroffen. Dat meldt RTL Nieuws.

Nederlandse ouders kiezen er wel eens voor om hun kind bij de bevalling van hun nieuwe broertje of zusje te betrekken, zo ook Chantala Blinker. Zij beviel thuis en vier van haar dochters waren daarbij aanwezig. Een spannende, maar positieve ervaring, denkt Blinker. Volgens verloskundige Zamani kan het voor oudere kinderen goed zijn om hun moeder op een geheel andere manier te zien. “Op deze manier krijgen ze ook tijdens de kraamperiode veel respect voor hun moeder omdat ze zien wat zij heeft meegemaakt", zegt Zamani

Een bevalling kan erg zwaar zijn, bovendien kunnen er complicaties ontstaan. Maar volgens Zamani hoeft dat geen traumatische gebeurtenis te zijn voor een kind, zolang er een goede voorbereiding wordt getroffen voorafgaand aan de bevalling. Wel waarschuwt ze ervoor dat het voor jonge kinderen moeilijk kan zijn om hun moeder onder zulke emotionele omstandigheden te zien. Zamani adviseert ouders van kinderen onder de acht jaar om hun kind niet bij de bevalling te betrekken.

Door: Redactie Nationale Zorggids