Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De 37-jarige moeder die vorige zomer een kinderarts in het consultatiebureau in Zoetermeer aanviel, is daarvoor veroordeeld tot 4 jaar cel met tbs. Ook moet zij het slachtoffer een schadevergoeding van 8.000 euro betalen. De rechtbank in Den Haag heeft de dader dezelfde straf opgelegd die het Openbaar Ministerie eerder in mei al eiste. Dit meldt Skipr.

In de zomer van 2016 was de kinderarts werkzaam op het consultatiebureau, waar zij al meerdere malen werd bedreigd door de dader. Deze zegt dat haar zoon autismeproblemen heeft overgehouden aan zijn inenting en dat de vrouwelijke arts daar voor verantwoordelijk is. Het Openbaar Ministerie spreekt van poging tot doodslag toen de dader de arts met een stiletto in haar gezicht en hoofd stak.

De rechtbank heeft bij het opleggen van de straf rekening gehouden met het advies van een psychiater en psychologen. Zij achten de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar. Eerder zei de dader in de rechtszaal nog altijd te denken dat zij in haar recht stond om de arts aan te vallen.

De kinderarts zit sinds het voorval thuis en het is onduidelijk of zij weer in staat zal zijn om haar werkzaamheden op te pakken. Nog altijd heeft zij littekens in haar gezicht van de aanval. Zij was niet aanwezig bij de behandelingen van de zaak in de rechtszaal. Zij zegt nog altijd bang te zijn voor de 37-jarige vrouw.

Door: Redactie Nationale Zorggids