Normal_rok_meisje_vrouw2534

Begin 2018 opent jeugdinstelling Spirit een nieuwe behandelcentrum voor meisjes die slachtoffer zijn geworden van loverboys. Dit omdat er steeds meer meisjes tussen de 12 en 18 jaar zijn die te maken krijgen met loverboys. In het behandelcentrum wordt een nieuwe behandelmethode toegepast. Dat meldt het Parool. 

Spirit heeft al vijf locaties voor slachtoffers van loverboys, verspreid door Amsterdam. Het behandelcentrum dat begin volgend jaar opengaat, heeft plek voor dertien meisjes die daar minimaal zes maanden lang verblijven. Tijdens hun verblijf volgens ze een dagprogramma, krijgen ze specialistische hulp en volgen ze intern onderwijs. Het doel van de nieuwe behandelmethode is het percentage meisjes dat zich losmaakt van een loverboy verhogen.

Vorige week maakte Nationaal Rapporteur Corinne Dettmeijer bekend dat twee tot drie meisjes op de duizend scholieren te maken hebben met loverboys. Loverboypraktijken komen vooral voor bij minderjarige meisjes. Slechts 11 procent van de gevallen is bekend, een vreemd en zorgelijk gegeven, aldus Dettmeijer.

Ook gz-psycholoog Floor ‘t Sas van Spirit ziet een verschuiving. “We zien de laatste jaren veel meer onderdrukking en geweld bij de slachtoffers. Ze moeten in auto’s prostitueren of in huizen die door verschillende loverboys worden gebruikt als bordeel. Zo’n meisje heeft vaak op allerlei vlakken problemen”, zegt ‘t Sas. 

Door: Redactie Nationale Zorggids