Logo_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Behandelcentrum KidzTower in Nieuwegein, voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen en/of een licht verstandelijke beperking, heeft een aanwijzing gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). KidzTower voldoet niet aan de normen voor verantwoorde jeugdhulp en goede zorg. Dit meldt IGJ. 

Vorig jaar april bezocht de inspectie het behandelcentrum voor het eerst. Toen voldeed het niet aan 16 van de 25 onderzochte verwachtingen. In november en december 2018 volgden nogmaals twee bezoeken. Een aantal zaken was verbeterd, maar KidzTower voldeed nog steeds niet aan elf verwachtingen.

Er zijn met name tekortkomingen op het gebied van de uitvoering van hulpverlening, veiligheid, cliëntenpositie en bestuurlijke organisatie. KidzTower heeft meerdere keren aangegeven dat er verbetermaatregelen zouden worden genomen, maar bij ieder inspectiebezoek was er onvoldoende verbeterd.

De Inspectie heeft er geen vertrouwen in dat KidzTower zal verbeteren zonder de extra druk die een aanwijzing met zich meebrengt. Het centrum heeft drie maanden de tijd om de benodigde verbeteringen door te voeren. Als het dan nog niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of last onder bestuursdwang opleggen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids