Normal_week_van_respect

Van 6 tot en met 12 november vindt de twaalfde editie van de nationale Week van Respect plaats. In deze week worden kinderen en jongeren gestimuleerd om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden. Dit meldt Respect Education Foundation.

Aan de twaalfde editie doen, naast gemeenten en organisaties, 1500 scholen met tienduizenden scholieren, docenten en schoolleiders mee. Er zijn speciale lespakketten voor scholieren en ook pabo’s werken met het lesmateriaal.

In de Week van Respect gaan de organisatoren de uitdaging aan om met zoveel mogelijk jongeren 'Respectzones' te creëren. Dit zijn fysieke plekken waar verbinding centraal staat en waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt. Hierbij wordt het uitgangspunt gehanteerd dat je de ander behandelt zoals de ander behandeld wil worden. Het is de bedoeling om tijdens de Week van Respect duizend Respectzones te bouwen.

​Daarnaast zijn er in de Week van Respect duizenden gastsprekers en ambassadeurs die meer dan 450 gastlessen verzorgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids