Logo_logo_jumbo_speelgoed

Speelgoedfabrikant Koninklijke Jumbo B.V. heeft een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor het spel Colorclick van het merk JUMBO met artikelnummer 18700, EAN-Code 8710126187005 en batchnummer 160919TG. Het product Colorclick, dat sinds 19 september 2016 is verkocht, voldoet niet aan de veiligheidseisen. Wanneer het product valt kunnen er kleinere onderdelen ontstaan die bij inname in de mond verstikkingsgevaar kunnen veroorzaken. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het product Colorclick met batchnummer: 160919TG, (dit batchnummer is op de achterzijde van het product naast de EAN code te vinden) dat sinds 19 september 2016 is verkocht, voldoet niet aan de veiligheidseisen. Het product is verkocht bij verscheidene (speelgoed)winkels in Nederland en zou geschikt zijn voor kinderen vanaf twee jaar.

Wanneer het product valt kunnen er kleinere onderdelen ontstaan die bij inname in de mond
verstikkingsgevaar kunnen veroorzaken. Koninklijke Jumbo B.V. verzoekt klanten die dit product hebben gekocht het product niet meer te gebruiken. Klanten kunnen hun Colorclick terug brengen naar de winkel waar het product is aangeschaft. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug.

Door: Redactie Nationale Zorggids