Normal_kinderombudsman__margrite_kalverboer

Vandaag gaat de Kinderrechtentour van start. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer reist twee weken lang door Nederland om van kinderen en jongeren te horen wat zij belangrijk vinden. Van jonge topsporters tot jongeren die op straat leven en van kinderen van militairen tot jongeren die kampen met een eetstoornis. 

De Kinderrechtentour vindt plaats van maandag 1 tot en met maandag 15 oktober 2018. Tijdens de tour reist de Kinderombudsvrouw met haar team het land door. Elke dag spreekt ze een andere groep kinderen en jongeren. Wat gaat er goed in hun leven, wat zijn hun zorgen, hoe zien zij hun toekomst en wat willen zij in Nederland veranderen als zij het voor het zeggen hebben?

Met de verhalen, ervaringen en meningen wil de Kinderombudsvrouw kinderen en jongeren een stem geven in haar werk en problemen aankaarten bij de verantwoordelijke partijen. "Als Kinderombudsvrouw kom ik op voor de rechten van kinderen en jongeren. Een van mijn belangrijkste taken is om te zorgen dat zij echt mee kunnen praten én mee kunnen beslissen. Ik wil dus van kinderen en jongeren zelf horen wat zij belangrijk vinden. Zij weten immers als geen ander wat er speelt in hun eigen leven."

De Kinderombudsvrouw wil van zo veel mogelijk kinderen en jongeren horen hoe het met ze gaat en wat zij belangrijk vinden. Kinderen van acht tot achttien jaar kunnen van zich laten horen via de online vragenlijst op www.dekinderombudsman.nl/kinderrechtentour. Dit kan tot 21 oktober 2018. 

Door: Redactie Nationale Zorggids