Normal_tweede_kamer

Jarenlang kwam atletiektrainer Jerry M. ermee weg: het plegen van ontucht met minderjarige meisjes. Nooit kwam er een aangifte over binnen en dus is de man nooit strafrechtelijk onderzocht. Als het aan de VVD ligt komt er altijd strafrechtelijk onderzoek bij vermoedens van misbruik. Dit meldt de Telegraaf. 

“Daarvoor is het nodig dat slachtoffers zich veilig voelen bij de politie en het OM. Het tuchtrecht vind ik niet geschikt om dit soort ernstige zaken mee af te doen. Iemand die aan onze kinderen zit, mag daarmee nooit ongestraft wegkomen”, zegt VVD-Kamerlid Foort van Oosten.

De atletiektrainer misbruikte tussen 1982 en 2017 meisjes tussen de 11 en 18 jaar. Dat gebeurde bij meerdere sportclubs. De man heeft afgelopen zomer een bekentenis afgelegd bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak. Vervolgens is hij geroyeerd als lid van de Atletiekunie. Er is geen aangifte tegen hem gedaan, omdat dit niet zonder instemming van de slachtoffers kan.

Volgens de SP is de atletiektrainer heeft de atletiektrainer een straf kunnen ontwijken omdat het tuchtrecht en strafrecht te veel los van elkaar functioneren. Een centraal meldpunt voor misbruik in de sportwereld zou dergelijke situaties een plek kunnen geven. 

Door: Redactie Nationale Zorggids