Logo_juzt

Jeugdzorginstelling Juzt heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen omdat het niet voldoet aan de eerder door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) opgelegde aanwijzing. De last onder dwangsom bedraagt 5.000 euro per week, met een maximum van 20.000 euro. Dit meldt IGJ.

In mei legde de inspectie Juzt een aanwijzing op, omdat er structurele tekortkomingen waren in de jeugdhulp op locatie Lievenshove. Juzt sloot intussen de locatie en de jeugdigen werden overgeplaatst naar andere locaties. De inspectie keek daarom of de kwaliteit van de jeugdhulp op die locaties in orde was.

Slechte kwaliteit leefomgeving

Bij een van die locaties zag de inspectie dat de kwaliteit van de leefomgeving onvoldoende is. Juzt kreeg vanaf 2 mei een maand de tijd om de leefomgeving te verbeteren. Dat is niet op tijd gelukt. De leefruimtes zijn nog altijd niet schoon, kunnen niet goed geventileerd worden en er zijn spullen kapot. Het hele pand maakt een verwaarloosde indruk. 

Toch een dwangsom

Omdat de aanwijzing niet is nageleefd legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. Juzt heeft aangegeven de jeugdhulp niet op deze locatie voort te zetten. De jeugdigen verhuizen binnenkort naar een andere locatie. Omdat de verhuizing nog niet heeft plaatsgevonden, legt de inspectie toch een dwangsom op. Als Juzt binnen twee weken alsnog aan de aanwijzing voldoet, wordt de dwangsom niet geïnd.

Door: Nationale Zorggids