Normal_het_verborgen_meisje

Het boek Het verborgen meisje gaat over een zwart pleegkind dat opgroeit in een blank gezin op de Veluwe. Als vierjarige komt Lily in het liefdevolle gezin Van Dijken, nadat haar biologische moeder haar daar plompverloren achterlaat. Terugkijken doet Lily niet. Ze heeft het er goed en de littekens van haar verkeerde start groeien dicht. Toch komt er een moment dat het leven haar inhaalt en haar littekens openbarsten of gaan ontsteken. Dit meldt Lily Monori van Dijken. 

Dapper gaat ze de confrontatie aan. Ze gaat op onderzoek uit. Wil antwoorden op de vele vragen die ze heeft. Waarom heeft haar moeder haar nooit meer opgehaald? Waar komt zij vandaan? Wie is haar vader? Welke rol speelde haar biologische familie? Hoe was het voor haar pleegbroer en -zus om ineens een vreemde in de familie te hebben? Raken andere pleegkinderen, net als Lily met zichzelf in de knoop? Is het door haar trauma dat zij niet van haar angsten afkomt?

Genuanceerd beeld van pleegzorg

Het verhaal van Lily geeft een genuanceerd beeld van pleegzorg. Hoe belangrijk het is. Dat zij daardoor een stabiele jeugd heeft gehad, ondanks haar pijnlijke en rauwe start. Het vertelt over verdriet én geluk door het ingrijpen van anderen.

In dit boek deelt Lily haar verhaal. In de hoop dat andere pleegkinderen hun eigen verhaal onder de loep nemen, dat ze gestimuleerd worden om naar zichzelf te kijken en daarmee een inspiratiebron voor anderen kunnen zijn. Dat het de negativiteit, die nogal eens rond pleegzorg hangt doorbroken wordt en de positieve kant belicht worden.

Week van de Pleegzorg

Het boek van Lily wordt dinsdag 2 november a.s. gelanceerd tijdens de opening van de Week van de Pleegzorg. Samen met Gijs Staverman en Sergio Vyent (First Dates) ontsteekt zij op het bordes van het stadhuis van Rotterdam het #groenlicht en leest voor uit haar kersverse autobiografie. 

Het boek is te verkrijgen via Lily's site, maar ook via Uitgeverij Klare Taal