Dertig maanden cel geëist tegen docent voor misbruik met 15-jarige leerlinge

Een 59-jarige oud-docent uit de gemeente Tynaarlo heeft donderdag dertig maanden cel waarvan tien maanden voorwaardelijk tegen zich horen eisen. Dit vanwege het plegen van ontucht met een destijds 15-jarige leerlinge. Dat meldt RTV Drenthe.

De leraar aardrijkskunde van het Zernike College in Groningen ontfermde zich in 2014 over de toen 15-jarige leerling. Hij werd haar persoonlijk begeleider op school en de gesprekken die ze hadden werden steeds intiemer. Hij kreeg gevoelens voor het meisje en na een gesprek in het aardrijkskundelokaal zoende hij met haar. Daarna gingen ze veel chatten en in die gesprekken ging het voornamelijk over seks. Die gesprekken moesten wel geheim blijven. Daaruit blijkt wel dat de leraar wist dat hij fout zat.

Seksuele handelingen

Op de laatste schooldag van 2014 reden de twee over de N34 naar een bos. Het was de bedoeling daar seks te hebben, maar dat is er nooit van gekomen. Tijdens een excursie in 2014 naar Italië betastten ze elkaar. Een maand later gaf de leerlinge aan dat ze wou stoppen. Volgens de verdachte gaf dat een enorme opluchting. Hij gaf in de rechtbank aan enorm veel spijt te hebben van zijn daden en is nu vrijwillig in behandeling vanwege zijn seksuele voorkeur.

Seksueel getinte foto's

Toen het meisje in 2021 aangifte deed, kwam naar voren dat ze de seksueel getinte foto’s niet stuurde omdat ze gedwongen werd. Ze deed het omdat ze anders bang was dat niemand meer tegen haar zou praten. De docent zei dat hij zich dat toen niet realiseerde.

De rechtbank in Zwolle doet op 8 december uitspraak in de deze zaak.

Door: Nationale Zorggids