IGJ dreigt met boete voor Jongerenzorg El Futuro

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft El Futuro een last onder dwangsom opgelegd. De jeugdhulpaanbieder in Alphen aan den Rijn en Gouda voldoet niet aan de aanwijzing die de inspectie in maart gaf. Tot El Futuro aan de normen uit de aanwijzing voldoet, mag de jeugdhulpaanbieder geen jeugdhulp cliënten aannemen. Dit meldt IGJ.

Op 9 maart gaf de inspectie El Futuro een aanwijzing. De inspectie zag een groot aantal tekortkomingen op beide locaties van de jeugdhulpaanbieder. Binnen 3 maanden moest El Futuro de tekortkomingen wegnemen. De inspectie stelt nu vast dat El Futuro een aantal verbeteringen heeft doorgevoerd, maar nog steeds niet voldoet aan alle onderdelen van de gegeven aanwijzing.

Last onder dwangsom

Omdat de aanwijzing onvoldoende is nageleefd, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom is 2.000 euro voor iedere 2 weken dat El Futuro niet voldoet aan de gestelde eisen, met een maximum van 10.000 euro. Als El Futuro voor 14 augustus 2023 aan de last voldoet, hoeft de jeugdhulpaanbieder geen dwangsom te betalen. Tot door de inspectie is vastgesteld dat El Futuro voldoet aan de normen, mag de jeugdhulpaanbieder geen nieuwe jeugdigen met een indicatie van de Jeugdwet aannemen.

Door: Nationale Zorggids