Normal_samenwerking34

Acht kraamzorgorganisaties in de regio Eindhoven, Veldhoven en Geldrop ondertekenden vorige week een samenwerkingsconvenant. Hiermee is het eerste Kraamzorg Samenwerkingsverband (KSV) in Zuid-Nederland een feit. De samenwerking heeft als doel om één regionaal aanspreekpunt te zijn in de geboortezorgketen. Verloskundigen, ziekenhuizen, gemeenten en de jeugdgezondheidszorg kunnen zich richten tot het Samenwerkingsverband. Op deze manier leveren deelnemers nog beter kwalitatief hoogwaardige zorg aan ouders en hun pasgeboren kind. Dit meldt Dichtbij.nl Eindhoven.

Met de convenant bundelt het KSV haar krachten en kan het gezamenlijk standpunten innemen over zaken rondom zwangerschap en bevalling en versterkt het haar positie in de regionale geboorteketen. “Wij zijn de eersten in Zuid-Nederland die samenwerking op deze manier vorm geven. Ons uiteindelijke doel is behoud van de kwaliteit van kraamzorg en voldoende speelruimte om tegemoet te kunnen blijven komen aan de wensen van de zwangere en bevallende vrouw. Zij verdient het om in haar kracht gezet te worden en eigen keuzes te maken ten aanzien van de zorg voor zichzelf en haar (ongeboren) kind”, zegt zorgmanager bij Kraamzorg Homecare Hanny Lagemaat. 

Het convenant is ondertekend door Allerzorg, de Acht Zaligheden, Kraamzorg Homecare, Kraamzorg VDA, Mediplan, ZiNkraamzorg, Zorgmed en Zuidzorg Kraamzorg. 

©Nationale Zorggids