Logo_ect27a7g_400x400

Vorige week stuurden verloskundigen in de regio's Schiedam en Vlaardingen een open brief aan de Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuizen waarin ze hun zorgen uiten over het besluit van de raad van bestuur om de geboortezorg en kindergeneeskunde te verplaatsen van Schiedam naar Rotterdam. De PvdA in Rotterdam is het met de verloskundigen eens dat de verhuizing grote risico's met zich meebrengt. Dat meldt Vlaardingen24.

“De PvdA Rotterdam vindt het besluit van het Franciscus Gasthuis & Vlietland om de kraamafdeling in het Vlietlandziekenhuis te sluiten, onverantwoord. Dit brengt grote risico's met zich mee voor vrouwen die op het punt staan om te bevallen”, zegt raadslid Fatima Talbi. Ze vindt dat iedereen recht heeft op goede zorg in zijn omgeving, vooral vrouwen die dicht bij de uitgerekende datum komen. Daarbij geldt: elke minuut telt. De verhuizing vindt ze dan ook onverantwoord en onbegrijpelijk. Samen met collega's uit de verschillende regio's moet er gestreden worden tegen de sluiting.

Vrouwen die op het punt staan om te bevallen mogen niet het gevaar lopen om onderweg in de auto te bevallen, maar door de sluiting van de kraamafdeling wordt het risico hierop erg groot. De kans bestaat dat vrouwen te laat de zorg ontvangen die zij nodig hebben, zegt Talbi. Op 24 mei komt de raad van toezicht van het ziekenhuis samen, Talbi hoopt dat zij een besluit nemen over het voornemen van de raad van bestuur. 'Wij hopen dat zij goede zorg net zo belangrijk vinden als wij en tegen dit voorstel stemmen”, aldus Talbi. 

©Nationale Zorggids