Normal_casa_klinieken_logo_abortus

De partij die geïnteresseerd is in de failliete Amsterdamse abortuskliniek van CASA blijkt de Beahuis & Bloemenhovekliniek te zijn. De bezittingen zijn inmiddels overgenomen, maar een officiële vergunning van het ministerie van Volksgezondheid is nog niet verstrekt. De doorstart lijkt in ieder geval doorgang te vinden. Dat meldt het Parool.

Op het bordje van CASA in Amsterdam hing een bordje met daarop het bericht dat het bedrijf failliet was. Dat bordje is inmiddels verwijderd, waardoor ongewenst zwangere vrouwen alweer voor de deur stonden. Maar abortuszorg verlenen is pas mogelijk als de vergunning er is en er nieuw personeel is aangetrokken. Pas dan kan wordt een officiële opening bekendgemaakt.

Door de sluiting van de CASA kliniek in Amsterdam, moesten ongewenst zwangere vrouw ver reizen om hun zwangerschap te beëindigen. Jaarlijks kwamen er zo’n 3.500 vrouwen langs voor een behandeling. Het was lastig om voor de abortuskliniek in Amsterdam een nieuwe eigenaar te vinden, omdat velen de hoge huurprijs niet willen betalen.

Eind vorig jaar werd bekend dat alle vestigingen van CASA wegens faillissement gingen sluiten. De organisatie zou miljoenenclaims niet hebben kunnen opvangen. Deze zouden zijn veroorzaakt door verzekeringsfraude door oud-werknemers. 

Door: Redactie Nationale Zorggids