Normal_politie__rug_agent_1556940a

Een 24-jarige man uit Amstelveen is door de politie aangehouden op verdenking van het mishandelen van een zwangere vrouw in het Amsterdamse Bos. De verdachte is na berichtgeving in de media zelf naar de politie gegaan. Hij nam een advocaat mee naar het politiebureau en legde daar een verklaring af. Dit meldt NOS.

Hoewel de man zichzelf heeft aangegeven, mag hij de uitkomst van het onderzoek thuis afwachten. De verdachte is één van de acht mannen die de vrouw heeft mishandeld. Zij zou een vriendin bij een festival in het Amsterdamse Bos hebben afgezet moet de auto. Toen zij het terrein probeerde te verlaten, liep er een groep mannen voor haar auto. Zij wilden niet allemaal voor haar aan de kant gaan, waarna het overging in de mishandeling van de vrouw. De passagiersdeur werd geopend en de vrouw werd geschopt. Het slachtoffer maakte direct kenbaar zwanger te zijn, maar werd alsnog geschopt.

De vrouw werd geholpen door omstanders en de politie werd ingeschakeld. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed. Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek naar het voorval is afgerond en waarvoor de verdachte wordt aangeklaagd.

Door: Nationale Zorggids