Normal_normal_justitie__rechtbank

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat Kevin van den B. vijf jaar de cel in gaat en daar tbs met dwangverpleging bij krijgt voor het doodschudden van zijn zeven maanden oude zoontje. Dit zou hij twee jaar geleden hebben gedaan, vlak nadat een gezinsbegeleidster het huis verliet, zo meldt Telegraaf. 

De begeleidster kwam regelmatig bij het gezin thuis omdat er bij het jonge kindje vaker blauwe plekken werden gevonden. In de korte tijd dat hij er was, was het jongetje al één keer uit huis geplaatst.

112-melding

Destijds was Van den B. nog samen met de moeder van zijn zoontje, maar op het moment van de mishandeling was zij niet thuis. Wel ziet zij bij thuiskomst dat haar kindje zwaar ademt en besluit om hem de volgende dag naar de huisarts te brengen. Middenin de nacht blijkt zijn hartje te zijn gestopt. De ouders bellen 112 die snel ter plekke komt, maar in het Erasmus MC komt het jongetje alsnog te overlijden.

Vader al snel als schuldige aangewezen

De moeder stapt naar het politiebureau, waarna al snel een sectie volgt. Deze wijst uit dat het kindje bloeduitstortingen had in zijn hersenvliezen. Ook was zijn tongriem gescheurd. De conclusie was dat het kindje zo hevig door elkaar was geschud, dat hij hieraan was overleden. Na terugluisteren van de 112-melding, die door Van den B. is gedaan, tezamen met getuigenissen en verhoren, kon justitie snel opmaken dat de vader de schuldige is. Meewerken aan psychologische onderzoeken wil hij niet, maar desondanks wil het OM hem tbs met dwangverpleging opleggen. Ook wil de officier van justitie dat hij zijn ex-partner een tegemoetkoming van 40.000 euro betaalt.

Door: Nationale Zorggids