1,5 jaar cel voor vader die baby bijna liet stikken met snoetenpoetsdoekje

Voor het bijna laten stikken van zijn 2 maanden oude dochter met een snoetenpoetsdoekje, moet een 50-jarige vader uit Vleuten 1,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk ,de cel in. De rechtbank acht het bewezen dat hij zo’n doekje in de keel van zijn baby duwde. Dit meldt RTV Utrecht.

Het meisje moest naar het ziekenhuis omdat zijn kampte met verstikkingsverschijnselen nadat het snoetenpoetsdoekje door haar moeder uit haar keel was gehaald met een pincet. Volgens de man ging het mis toen hij even niet oplette tijdens een spelletje kiekeboe, waarbij het meisje zelf het doekje in haar keel zou hebben gepropt. Een forensisch arts stelt echter dat een 8 weken oude baby dat helemaal niet kan en baby’s een natuurlijke braakreflex hebben bij dreigende verstikking.

Hersenletsel

Naast verstikkingsverschijnselen, bleek de baby ook hersenletsel te hebben. Dit is mogelijk een gevolg van ritten in een fietskar, maar daar wordt de vader niet verantwoordelijk voor gehouden. Het meisje en haar tweelingzus hadden ook botbreuken, waarvoor het Openbaar Ministerie (OM) de vader én moeder verantwoordelijk houdt. De rechtbank vond dat er onvoldoende bewijs was voor deze mishandeling door de ouders.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky