Normal_cursus__ouderen

Het scholingsbudget, dat beschikbaar is voor 55-plussers met een WW-uitkering, zal voortaan ook worden verstrekt aan werklozen vanaf 50 jaar om hun kansen op een baan te vergroten. Bovendien is de maximale vergoeding voor een opleiding verhoogd tot een bedrag van duizend euro per persoon. Dit is het gevolg van de nieuwe subsidieregeling in de aanpak van werkloosheid onder ouderen. Dat meldt de UWV.

Uitkeringsinstantie UWV ontving vorig jaar extra budget van het kabinet om iets te doen aan de hoge werkloosheid onder 55-plussers. Omdat de positie op de arbeidsmarkt van 50-plussers niet veel verschilt met die van 55-plussers heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de leeftijdsgroep verruimd.

De maximale vergoeding van een scholingsvoucher is verhoogd van 750 naar duizend euro. In de aangepaste regeling is het ook mogelijk om een scholingsvoucher aan te vragen voor het behalen van een Ervaringscertificaat. Hiermee kan een werkzoekende zijn geschiktheid aantonen voor een functie bij een toekomstige werkgever. Verder kan het scholingsbudget worden gebruik voor een opleiding of cursus die voorbereidt op het zelfstandig ondernemerschap.

© Nationale Zorggids