Normal_boos_oma_ouderen_bejaarden

Een traplift zorgt voor een conflict tussen twee bejaarde dames in Haagse wijk Mariahoeve. Bewoonster Trudy Boertje (68) wil de traplift niet voor haar deur hebben, terwijl bovenbuurvrouw Ans Rutgers (75) het hulpmiddel nodig heeft om thuis te komen en niet wil verhuizen. Dat meldt het AD. 

De traplift stopt pal voor de voordeur van Trudy Boertje. Rutgers kan in een stoel gaan zitten en wordt vervolgens naar boven gebracht. Dat neemt ruimte in beslag. “Dit is geen pesterij, maar ik wil dat ding daar niet hebben. Als ik een keer een vriezer of kast naar binnen wil krijgen, dan gaat dat bijna niet”, zegt Boertje. Zij is van mening dat bovenbuurvrouw Rutgers beter kan verhuizen naar een woning op de begane grond.

Rutgers kan zonder de traplift niet fatsoenlijk leven en verhuizen is voor haar geen optie. “Ik heb een hartkwaal. Als ik bij mijn voordeur aankom, hijg ik als een postpaard”, zegt ze. “Straks val ik nog eens neer voor mijn eigen deur.”

De gemeente zegt dat ze wettelijk verplicht is om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking hun huis in een uit kunnen. “Het plaatsen gaat altijd in overleg, als het moet ook met de buren. We gaan uitzoeken hoe dit geval precies is gegaan”, laat een woordvoerder weten.