Normal_ouderen_wandelen234

Nu de plannen van het kabinet opnieuw een koopkrachtdaling voor ouderen kan betekenen, is seniorenorganisatie Unie KBO een campagne begonnen, geheten 'De groeten aan Rutte'. Directeur Manon Vanderkaa: "Wij roepen ouderen op hun verhaal te doen door een brief te sturen via de website www.degroetenaanrutte.nl. Rutte roepen we op te luisteren naar de verhalen achter de cijfers". Dit meldt Unie KBO. 

Vanderkaa: "Het water staat veel ouderen aan de lippen. Na zeven magere jaren is het nu tijd voor een volledig herstel van de koopkracht voor senioren." Door een stapeling van maatregelen van het kabinet de afgelopen jaren zijn sommige ouderen er wel 15 procent op achteruit gegaan sinds 2008. 
 
"De rek is er uit bij velen", aldus Vanderkaa. "Wij krijgen veel verhalen binnen van mensen die er flink op achteruit zijn gegaan de afgelopen jaren en soms in schrijnende situaties zijn beland. Nog een jaar van koopkrachtdaling kunnen deze mensen gewoon niet aan. Sterker nog: het is tijd dat er naar de verhalen van deze mensen geluisterd gaat worden en de koopkracht volledig wordt hersteld."
 
Om deze verhalen inzichtelijk te maken en Rutte te laten zien dat het de hoogste tijd is voor een volledig koopkrachtherstel voor ouderen lanceert de Unie KBO vandaag de website www.degroetenaanrutte.nl. Manon Vanderkaa: "Op deze website kunnen ouderen hun verhalen kwijt. De Unie KBO zal deze verhalen bundelen en ervoor zorgen dat deze op het bureau van Mark Rutte terechtkomen."
 
© Nationale Zorggids