Normal_geld_brief

Minister Schippers laat in antwoord op Kamervragen weten dat zij het 'betreurt' dat zorginstellingen geen openheid willen geven over de declaraties van hun bestuurders. RTL Nieuws vroeg de 188 grootste zorginstellingen van Nederland naar informatie over declaratiegedrag. Vier instellingen hebben tot nu toe meegewerkt. Dit meldt RTL Nieuws. 

Schippers vindt dat de zorginstellingen hun kans gemist hebben. Zij schrijft "dat zorgbestuurders niet de kans hebben aangegrepen om transparant te zijn". Transparantie over declaraties hoort echter bij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, aldus de minister. Dat dit niet de mening van de zorginstellingen is, blijkt uit het feit dat zij geen gehoor geven aan de oproep voor informatie. Schippers is dan ook van mening dat een cultuurverandering bij bestuurders en toezichthouders nodig is. 

"Ik vind het onverstandig van zorginstellingen om geen openheid van zaken te geven over hun declaraties. Hiermee ontstaat het beeld dat bestuurders in de zorg iets te verbergen hebben."

© Nationale Zorggids