Normal_apps

Artsen kunnen met de PalliArts-applicatie regionale en landelijke informatie over palliatieve zorg raadplegen via telefoon of tablet. De applicatie ondersteunt artsen en huisartsen bij het verlenen van goede palliatieve zorg en zorgt ervoor dat het goed is afgestemd op de wensen van de patiënt en zijn naasten. Dit meldt Skipr.

In de app is het zorgaanbod per regio terug te vinden. De informatie wordt beschikbaar gemaakt door participerende Netwerken Palliatieve Zorg, zo ook informatie over regionale transmurale afspraken en actuele informatie over bijvoorbeeld de beschikbaarheid van bedden in hospices. Een arts kan deze regionale informatie alleen raadplegen als het netwerk in de regio meedoet met PalliArts. Momenteel is alleen informatie over Zuidoost Brabant beschikbaar, maar dat moet zich in de toekomst snel uitbreiden.

De applicatie is een initiatief van Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant en is samen met het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en zorgverzekeraar VGZ ontwikkeld. Het Kankercentrum voorziet de app van landelijke informatie bestaande uit samenvattingen van de richtlijnen palliatieve zorg en informatie over regionale consultatieteams. Deze teams zijn rechtstreeks vanuit de app te bellen. Ook staan er omrekentabellen, checklists en samenvattingskaarten van richtlijnen in de applicatie. Artsen hebben ook de mogelijkheid om folders naar patiënten te mailen vanuit PalliArts. Het is gratis de downloaden in de App Store of Google Playstore. 

©Nationale Zorggids