Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

Via de website Cair.nl worden pgb-cliënten gekoppeld aan een thuishulp. De cliënten kunnen zelf een huishoudelijke hulp vinden die aansluit bij hun wensen en behoeften. Een verzorgende of verpleegkundige is te selecteren op basis van een foto, profiel, specialisaties en recensies van anderen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het keuzesysteem van Cair.nl zorgt ervoor dat cliënten niet steeds een andere thuishulp krijgen. Dat is vaak het geval bij grote thuiszorgorganisaties. “De patiënt laat iemand toe in zijn meest kwetsbare privé-omgeving. Een band opbouwen met de zorgverlener is juist dan belangrijk”, zegt oprichter Koen Harms.

Harms vindt dat er tegenwoordig te veel wordt gekeken naar tijdschema’s, waarbij er vaak geen tijd is om in te spelen op de persoonlijke behoeften van de cliënt. Door een vaste verpleegkundige of verzorgende aan te stellen is er meer persoonlijke aandacht. Cair.nl werkt met zzp’ers en biedt de service naast Amsterdam ook in Amersfoort, Almere en Nijkerk. Er zijn tot nu toe slechts enkele matches gemaakt, maar de organisatie verwacht dat daar snel verandering in komt.

Door: Redactie Nationale Zorggids