Normal_logo_careyn

 De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft zorginstelling Careyn opnieuween aanwijzing gegeven. Op de meeste locaties van de organisatie zijn de benodigde verbetermaatregelen nog steeds niet doorgevoerd en zijn de tekortkomingen bij de intramurale zorg aan ouderen nog niet weggenomen. Dit melden de Inspectie en ANP. 

Vorig jaar zomer belandde Careyn al op de zwarte lijst van slecht presterende verpleeghuizen en kreeg het in november 2016 en eerste aanwijzing. Careyn moest tekortkomingen wegnemen op het gebied van cliëntdossiers, deskundigheid en inzet van medewerkers, kwaliteit en veiligheid en goed bestuur. Hiervoor kreeg Careyn negen maanden de tijd.

Eind juli 2017 gaf de organisatie zelf al aan dat het nog niet klaar was met het doorvoeren van de benodigde verbetermaatregelen. De inspectie heeft daarna zes locatiesvan Careyn bezocht en daaruit bleek inderdaad dat er nog diverse tekortkomingen waren. Ook constateerde de inspectie dat de verbeteropdracht groter en complexer is dan Careyn in eerste instantie heeft voorzien. Daarnaast kost het heel veel tijd om binnen heel Careyn de cultuuromslag te bereiken die nodig is voor het wegnemen van de tekortkomingen.

Marco Meerdink, directeur bij Careyn, heeft zelf ook vastgesteld dat het programma voor verbeteringen nog niet geheel is afgerond. “Het gaat om een cultuurverandering en dat kost nu eenmaal tijd. Daar krijgen we nu dus ook meer ruimte voor. Het afgelopen jaar is met de inzet van iedereen hier keihard gewerkt aan de noodzakelijke verbeteringen'', aldus de bestuursvoorzitter. Hij zegt er vertrouwen in te hebben dat er binnen de nieuwe termijn orde op zaken gesteld kan worden.

Careyn heeft tot een jaar de tijd geregen om alle verbetermaatregelen door te voeren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids