Normal_fnv_logo

De FNV in Emmen een Zorgactiepunt geopend in de gemeente. Alle inwoners van Emmen en alle medewerkers uit de zorg kunnen daar terecht met hun klachten, bezwaren en ideeën over de zorg in de gemeente Emmen. De FNV roept hierbij iedere inwoner van Emmen op die is gekort op de huishoudelijke verzorging, om langs te komen bij het actiepunt om hun verhaal te doen of om te bellen voor een afspraak. De FNV gaat inwoners helpen bezwaar te maken tegen het korten op de huishoudelijke zorg. Dit meldt FNV.

De gemeente Emmen bezuinigt op dit moment fors op de huishoudelijke zorg en de begeleiding. Mensen zijn zonder een duidelijke motivatie gekort op het aantal uren huishoudelijke zorg. Maureen van der Pligt, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: “De gemeente neemt geen verantwoordelijkheid voor een goede zorgverlening voor alle inwoners. Zelfs uit hun eigen tevredenheidsonderzoek onder inwoners die van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gebruik maken, blijkt dat inwoners ontevreden zijn over het aantal uren huishoudelijke verzorging. In plaats van daar meteen wat aan te doen, moeten mensen nu zelfs naar de rechter om hun recht op zorg te verkrijgen. Hiermee wordt de Wmo-wet 2015 volledig miskend.”

Naast het bewandelen van de juridische weg zal de vakbond ook een aantal acties gaan voeren. Zo wil ze alsnog de zorg afdwingen waar de inwoners van Emmen recht op hebben. Mensen in Emmen verliezen nu hun zorg terwijl het geld er gewoon is. Het Zorgactiepunt komt vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. De vakbond hoopt druk uit te oefenen op de gemeente om het beleid rondom de Wmo aan te passen.

Door: Redactie Nationale Zorggids