Normal_dederdehelft

Actief blijven door je als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij een sportvereniging en daarmee jezelf en andere 55-plussers helpen sociaal actief te blijven. Dat is de komende twee jaar het doel van De Derde Helft, een maatschappelijk project van het Ouderenfonds dat zich inzet tegen eenzaamheid onder ouderen. De VriendenLoterij steunt De Derde Helft met een bedrag van 495.000 euro. Dit meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

In 24 maanden tijd wil het Ouderenfonds 2.500 55-plussers bereiken en hen de gelegenheid geven een actieve plek te veroveren als vrijwilliger en deelnemer in het verenigingsleven om zo eenzaamheid tegen te gaan. Tijdens De Derde Helft organiseren vijftig verenigingen in samenwerking met ouderen activiteiten in hun clubhuis.

Strijd tegen eenzaamheid

De Derde Helft is de volgende stap van het Ouderenfonds en de Vriendenloterij in de strijd tegen eenzaamheid onder bijna anderhalf miljoen ouderen in Nederland. Door de komende twee jaar voort te borduren op de kracht van het verenigingsleven, wil het Ouderenfonds een oudervriendelijke sportomgeving creëren voor ouderen. 

Door: Nationale Zorggids