Normal_pexels-j__shoots-230742

Bijna de helft van de Nederlandse ouderen verwacht dit jaar de feestdagen alleen of enkel met de partner te vieren. Dit meldt ANBO.

 

Kerstmis vieren

Door middel van een enquête van ANBO werd 1100 ouderen gevraagd hoe zij verwachten de feestdagen te vieren. 42 procent gaf aan alleen of met hun partner te zullen zijn tijdens de kerstdagen. Ongeveer een kwart van de geënquêteerden is van plan om bij familie of vrienden langs te gaan of zelf bezoek te ontvangen. 13 procent verwacht het te vieren met het eigen huishouden. 

Online ondersteuning

Veel ouderen zijn bang om besmet te raken met het coronavirus en blijven daarom vaak thuis. Atie Schipaanboord, hoofd belangenbehartiging van ANBO, laat weten dat de vereniging klaarzit voor een praatje aan de telefoon om ouderen te steunen. Ook worden online activiteiten georganiseerd. Opvallend is dat maar 0,6 procent aangeeft online iets te ondernemen tijdens Kerst.

Oud & Nieuw

Daarnaast verwacht ongeveer 62 procent van de ouderen alleen of met hun partner de jaarwisseling te vieren. Meer dan 70 procent blijft binnen. Een derde van alle ondervraagden geeft aan nog niets gepland te hebben voor de feestdagen. Zij wachten de maatregelen af. De feestdagen zullen dit jaar een stuk eenzamer zijn voor ouderen.
 

Door: Nationale Zorggids