Normal_oudere__financiele_uitbuiting__financieel_misbruik

Ouderen in onder meer Huizen, Maarn, Moordrecht en Amsterdam zijn opgelicht door één en dezelfde vrouw. De politie gaf deze week beelden vrij en snel daarna meldde zij zich. In een paar maanden tijd heeft de vrouw meer dan 30.000 euro afhandig gemaakt door zich voor te doen als bankmedewerker. Dit meldt de Telegraaf. 

Al maanden lukt het de vrouw om geld van ouderen af te troggelen, tot 10 december 2021. Iedere keer doet ze hetzelfde: ouderen worden gebeld door de vrouw met de mededeling dat zij bankmedewerker is en dat hun rekening is gehackt. De oplichtster maant de ouderen het geld zo snel mogelijk naar een andere rekening over te maken en een collega komt ze helpen. Op 10 december doet zij dit bij een echtpaar dat in een verzorgingshuis in Amersfoort woont. Bij de receptie doet ze zich voor als kleinkind van de ouderen, maar de receptioniste weet dat ze liegt. De vrouw komt niet binnen. Later weet ze alsnog binnen te komen door het stel te bellen.

Vrouw loopt binnen bij politie

Eenmaal binnen probeert de vrouw geld over te maken naar een andere rekening, maar de bank blokkeert deze direct. De oplichtster blijft volhouden, maar vertrekt 2 uur later zonder geld. Niet veel later wordt de politie op de hoogte gesteld. Inmiddels heeft de vrouw zich gemeld, laat RTV Utrecht weten.

Door: Nationale Zorggids