Normal_photo-2023-10-16-15-14-31

Zorgkantoor Zilveren Kruis en een consortium van vvt-organisaties verenigd in ConForte gaan de komende jaren samenwerken voor toegankelijke ouderenzorg in de regio Rotterdam-Rijnmond. Hiervoor hebben ze een ambitieuze transitieagenda opgesteld met een heldere toekomstvisie voor de ouderenzorg. Er is veel aandacht voor samenwerking en innovatie om de zorg toegankelijk te houden in een vergrijzende regio. Dit meldt ConForte.

Volgens transitiemanager Katja Smitskamp gaan de samenwerkende organisaties de ouderenzorg herdefiniëren en inzetten op de regio en autonomie van ouderen. Daarbij is ondersteuning van hun directe omgeving en innovatie van groot belang. Samenwerking is daarbij het sleutelwoord.

Eigen omgeving

“Deze transitieagenda is ontworpen om ouderen in staat te stellen zo lang mogelijk veilig en aangenaam in hun eigen omgeving te leven, met volledige regie en autonomie, ondersteund door moderne technologie. We hanteren het principe ‘regionaal wat noodzakelijk is en lokaal wat mogelijk is”, aldus Smitskamp.

Doel van de transitieagenda is optimale benutting van best practices, kennisdeling en samenwerking op grensoverschrijdend niveau. De organisaties en het zorgkantoor van Zilveren Kruis denken hier mee een positieve verschuiving in de regionale ouderenzorg te kunnen realiseren. 

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: ConForte