Normal_apps

Met ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars wordt er een nieuwe app ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel is om deze mensen via de app in contact te brengen met vrijwilliges die willen meedenken om hen zo minder afhankelijk te maken van zorgprofessionals. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland.

In de huidige samenleving wordt van ouderen en mensen met een beperking meer zelfredzaamheid verwacht. Ook wordt de professionele ondersteuning de komende tijd naar verwachting minder. Daarom ontwikkelt de Vereniging LFB (landelijke organisatie voor en door mensen met een verstandelijke beperking) de ‘Denktank’-app.  Met de app wordt het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking vergroot, waardoor de afhankelijkheid van zorgprofessionals afneemt zonder dat invloed heeft op de kwaliteit van leven van de hulpbehoevende.

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars ondersteunt eveneens een nieuw eHealth-behandelprogramma voor mensen die chronisch kampen met lage rugpijn. Hun leven wordt door de pijn dusdanig beïnvloed, dat zij beperkt worden in de alledaagse handelingen. Met een nieuwe eHealth moet de zorg voor deze patiënten geoptimaliseerd worden. Het programma wordt eerst als pilot uitgerold onder 100 patiënten met chronische lage rugklachten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids