Normal_festival_evenement_feest

Het Trimbos-instituut en Jellinek zijn niet tegen drugstands op festivals, maar voeren daar liever geen tests uit. Volgens Trimbos is de veiligheid van de drugs alsnog niet te garanderen na zo’n test. De zuiverheid ervan wel, maar niet de reactie erop. Jellinek verwijst festivalgangers het liefst naar de 32 bestaande locaties waar drugs getest worden. Dat meldt NU.nl.

“Het is natuurlijk belangrijk om te weten of een drug juist gemaakt is. Maar als de gebruiker slecht in zijn vel zit en weinig gegeten heeft, zal diegene er minder goed op reageren dan iemand die zich wel goed voelt. Je kan met zo’n test de algehele veiligheid van iemand dus niet garanderen”, zegt Marjan Heuving van het Trimbos-instuut.

Ook Jellinek denkt dat er andere manieren zijn om de drugs te testen, bijvoorbeeld op de 32 bestaande locaties in Nederland. Dat is niet alleen makkelijker, maar ook goedkoper. Het is bijna ondoenlijk om alle apparatuur op ieder festival te moeten neerzetten. Jellinek raadt het festivalgangers alsnog aan om de drugs die ze willen gebruiken te testen en goed op de eigen gezondheid te letten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids