Normal_normal_gevangenis_cel

Een man die in de jaren 80 zes mensen tegelijk doodschoot, mag op onbegeleid verlof en werkt via uitzendbureaus. Dit terwijl de man, Ted de Turk genoemd, een levenslange straf in de Van der Hoeven Kliniek behoort uit te zitten. Sinds vier jaar mag hij op onbegeleid verlof. Dit meldt de  Telegraaf. 

Als het aan de zesvoudig moordenaar ligt, beëindigt de kliniek zijn behandeling en het toezicht op zijn leven. Via een kort geding wil hij onvoorwaardelijke gratie mogelijk maken. De advocaat van Ted de Turk, oorspronkelijke naam Cevdet Yilmaz, zegt dat de Nederlandse Staat in de weg zit. “Inmiddels is dit het negende kort geding en het is duidelijk dat de boel wordt getraineerd. Minister Dekker zou ook kunnen zeggen dat het advies van het hof moet worden gevolgd.”

Maar de minister voor Rechtsbescherming wil eerst onderzoek laten doen, waarvan de uitslag medio dit jaar bekend worden gemaakt.

De Van der Hoeven Kliniek biedt forensische zorg aan tbs’ers en patiënten die een civielrechtelijke maatregel opgelegd hebben gekregen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids