Normal_oudere_dementie

Alzheimer Nederland verzorgt woensdag 23 oktober een tweede editie van het Dementie-Event, een dag voor en door mensen met dementie. Vorig jaar werd deze ontmoetingsdag op de Veluwe gehouden. Deze keer vindt het event plaats in het World Forum Den Haag, voorafgaand aan het Alzheimer Europe Congres. Behalve mensen met dementie zijn ook hun begeleiders/mantelzorgers welkom. Deelname is gratis. Dit meldt Alzheimer Nederland. 

Het event-programma is mede samengesteld door mensen met dementie en omvat plenaire sessies en workshops. Zo spreekt dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, over welke nieuwe dingen mensen met dementie nog kunnen leren.

Verhalen en herinneringen delen

Tijdens één van de vier workshops bekijken de deelnemers samen met een medewerker van Het Mauritshuis een aantal schilderijen.  Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën met elkaar te delen, worden de schilderijen tot leven gebracht en ervaren de deelnemers op een bijzondere manier kunst. Daarnaast maken de deelnemers van het event kennis met de meerwaarde van muziek en dans en gaan ze met elkaar in gesprek over de beeldvorming rond dementie.

 

Het dagvoorzitterschap van het Dementie-Event wordt verdeeld tussen Bert van der Lende, voorzitter van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland Delft-Westland-Oostland en iemand met dementie uit de regio Den Haag. Meer informatie over het event: www.alzheimer-nederland.nl/dementie-event. Aanmelden kan ook via deze site. 

Door: Nationale Zorggids