Normal_baby_meisje

Baby’s in het Juliana Kinderziekenhuis en HagaZiekenhuis in Den Haag zijn mogelijk besmet geraakt met schurft. Een verpleegkundige met schurft is in contact geweest met baby’s, waaronder een groep pasgeboren kindjes. Van de zestig kindjes die ze heeft aangeraakt zijn er nul meldingen over een besmetting binnengekomen. De ouders zijn inmiddels ingelicht. Dat meldt de Telegraaf. 

De incubatietijd van schurft is gemiddeld zo’n twee tot zes weken, met uitloop tot tien. Kindjes die besmet zijn kunnen last krijgen van jeukklachten. Vooral ‘s nachts kan er veel jeuk ontstaan. Bij kinderen kunnen ook puistjes op de handpalen of voetzolen ontstaan.

Ziekenhuis hebben amper te maken met schurft. “Maar het komt voor in de maatschappij, dus een enkele keer ook in het ziekenhuis. Bij de verpleegkundige is het niet helemaal duidelijk hoe het is gebeurd, maar ze heeft haar verantwoordelijkheid genomen door het direct te melden. De kans op besmetting is niet erg groot en het is goed te behandelen”, zegt een woordvoerder van het HagaZiekenhuis, waar het Kinderziekenhuis onderdeel van is. 

Door: Redactie Nationale Zorggids