Normal_normal_rechtspraak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een 30-jarige vrouw uit Haaksbergen officieel aangewezen als verdachte van het doden van haar pasgeboren baby. Mogelijk ontkende de vrouw dat ze zwanger was en kwamen de bevalling en geboorte als verrassing, en pleegde ze daarom neonaticide: moord op een pasgeboren baby. Dit meldt Tubantia. 

De vrouw en haar partner, die ten tijde van de geboorte niet thuis was, meldden zich vlak na de geboorte bij MST met hun overleden kindje. Artsen gingen meteen over op onderzoek naar de doodsoorzaak, maar veel is er nog niet over bekend. Wel is zeker dat de vrouw alleen thuis was en na de bevalling de navelstreng zelf lossneed of knipte. Het kindje zou daar verwondingen door hebben opgelopen.

Ook heeft het OM vragen bij de periode van zwangerschap bij de vrouw. Ze zegt stellig niet te hebben geweten dat ze zwanger was, maar er is wel een zwangerschapstest met onbekende uitslag bij haar thuis aangetroffen.

Bij de inhoudelijke zitting komt een patholoog aan het woord en zullen deskundigen uitleggen of zwangerschapsontkenning een rol speelde bij de dood van het jongetje.

Door: Nationale Zorggids