Normal_copyright_stockfreeimages_ouderen_wandelen_buiten_koppel

Premier Rutte wil geen garantie geven voor een evenwichtige koopkrachtontwikkeling voor gepensioneerden. Het is slechts een streven. Ouderenorganisatie ANBO vindt het schandalig dat Rutte een slag om de arm houdt. Dat meldt ANBO.

Vorige week liet minister Dijsselbloem weten de koopkracht van gepensioneerden te willen verbeteren. Het verschil in koopkracht met werkenden wordt te groot. Ook de PvdA, VVD, D66 en ChristenUnie vinden dat er een evenwichtige koopkracht ontwikkeling moet komen, voor iedereen dus ook voor ouderen. 

“Al sinds 2008 leveren gepensioneerden inkomen in, terwijl de kosten voor zorg en levensonderhoud stijgen, en werkenden kunnen plussen. ANBO vindt dat dit verschil in koopkrachtontwikkeling moet stoppen, de financiële rek is eruit”, aldus Liane den Haan, directeur van de ANBO. Volgens haar geldt economisch herstel ook voor de gepensioneerden. De ouderenorganisatie gaat ervan uit dat de overheid met geschikte maatregelen komt om de koopkracht voor ouderen te herstellen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids