Normal_geld_briefgeld_munten

Van de zeventig meldingen over fraude door zorginstellingen in Utrecht, zijn inmiddels 22 bedrijven onderzocht. Tientallen anderen kunnen nog een bezoekje van de gemeente Utrecht verwachten. Twee van hen zijn onderdeel van een landelijk onderzoek naar grootschalige zorgfraude. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Van de 22 onderzochte aanbieders, bleken zes het zorggeld onrechtmatig te gebruiken. Bij tien zorginstellingen moest de te leveren zorg worden herbeoordeeld en bij vijf is het onderzoek nog steeds gaande. Een aantal zorgaanbieders hebben als gevolg van het onderzoek de deuren moeten sluiten. Opvallend: zeventien bedrijven stonden gezamenlijk op een industrieterrein in de gemeente.

Deze week hebben drie broers in een omvangrijke fraudezaak een celstraf van  vier tot vijf jaar tegen zich horen eisen. Ze worden ervan verdacht miljoenen euro’s aan persoonsgebonden budgetten (pgb’s) te hebben weggesluisd. Het OM wil dat de broers een beroepsverbod krijgen en dat hun organisatie, Dolia Thuiszorg, 295.000 euro terugbetaalt. 

Door: Nationale Zorggids