Dodental coronavirus stijgt tot 4177

Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 4177. Het RIVM heeft in het afgelopen etmaal 123 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 137 naar 10.158. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 35.729. Dat zijn er 887 meer dan op woensdag. Het werkelijke aantal gevallen ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.
 

Covid-19 in verpleeghuizen

 
Naar schatting heeft ongeveer één derde van de verpleeghuizen tenminste één patiënt met corona. We zien dat er de laatste dagen niet veel nieuwe verpleeghuizen met coronapatiënten bijkomen. We zien wel verspreiding van Covid-19 binnen verpleeghuizen. Het aantal verpleeghuisbewoners met Covid-19 dat overlijdt, blijft stabiel hoog. 
 
Door: ANP