Normal_8909

HENGELO - Het ZGT ziekenhuis in Hengelo wil dat Huisartsenpost Hengelo, die over een eigen onderkomen beschikt, naar het ziekenhuis verhuist en vanuit daar mensen behandelt. De Hengelose artsen zien veel obstakels als zij naar het ziekenhuis moeten verkassen, zo meldt Tubantia.

Een woordvoerder van het ziekenhuis laat weten dat Hengelo veel baat heeft bij een spoedpost. In het verleden kwam het vaker voor dat iemand met een hartinfarct bij de huisarts kwam en iemand met een snijwond naar het ziekenhuis ging. Met een spoedpost kan op locatie worden bepaald waar een patiënt het beste behandeld kan worden.

De voorzitter van de Hengelose Huisartsenpost heeft bevestigd dat zij in onderhandeling zijn met het ziekenhuis. Wel meldt hij dat de onderhandelingen moeizaam verlopen. Vooral de gebrekkige communicatie zorgt ervoor dat er weinig schot in het overleg zit.

Huisartsen zijn kritisch over de verhuizing. "Als je ziet wat er de afgelopen maanden allemaal is verdwenen uit het Hengelose ziekenhuis, dan is dat behoorlijk veel. De long- en neurologie-afdelingen zijn al weg", aldus een woordvoerder van de Hengelose Huisartsen Vereniging.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema