Logo_amphia_logo

Het ontslag van een verpleegkundige in het Amphia Ziekenhuis in Breda blijkt terecht. Dat heeft de kantonrechter vrijdag bepaald. De verpleegster werd op staande voet ontslagen nadat zij foto's maakte van haar dochter in verpleegsterskleding op een IC-afdeling. Dit meldt de Telegraaf.

Op de foto's, die op Facebook werden geplaatst, was vertrouwelijke patiënteninformatie leesbaar. De foto's waren bedoeld voor een portfolio van de dochter van de verpleegkundige, die tegen haar collega's loog over toestemming van de directie. Ze liet de patiënt voor wie ze die avond moest zorgen in een kamer achter zonder een collega in te lichten.

De rechter vindt het terecht dat het Amphia de verpleegkundige heeft ontslagen, maar is van mening dat dit niet op staande voet had gehoeven. De vrouw was 35 jaar in dienst van het ziekenhuis en handelde niet uit kwade wil. Wel is de vertrouwensbreuk die volgde grotendeels aan de vrouw te wijten, zo oordeelt de rechter. De verpleegkundige krijgt geen ontslagvergoeding.

© Nationale Zorggids