Normal_ambulance

Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) gaat Spaanse en Engelse ambulanceverpleegkundigen aannemen om zo het personeelstekort in de regio op te lossen. Begin 2019 gaan deze buitenlandse verpleegkundigen er aan de slag. Dat meldt de Telegraaf. 

AZRR kampte vorig jaar met grote personeelstekorten. Op zeventig ambulances, was er een tekort van 35 verpleegkundigen. Hoewel er personeelsleden werden aangetrokken, vertrokken er ook weer evenveel.

“Als alles gaat zoals het moet gaan, dan hoop ik in 2019 de eerste buitenlandse medewerkers rond te hebben rijden”, zegt directeur Arie Wijten. Spanjaarden hebben inmiddels al interesse getoond en Wijten hoopt dat wegens de Brexit ook Engelse verpleegkundigen de overstap zullen maken. Maar voordat het zover is moet AZRR uitzoeken hoe de diploma’s in Nederland verschillen ten opzichte van de diploma’s in Groot Britannië en Spanje. Bovendien moeten de buitenlandse medewerkers de Nederlandse taal beheersen. Het is de bedoeling om ze dat aan te leren nog voordat ze naar Nederland komen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids