Normal_dwarssss

Franchiseorganisatie De Drie Notenboomen brengt voor de derde keer de krant Dwarskijker uit. Dwarskijker telt 24 pagina's vol columns, foto's, interviews en artikelen over het werken in de zorg. Deze editie kent onder meer interviews met Cathy van Beek (kwartiermaker duurzame zorg) en VGN-directeur Frank Bluiminck.

Met Dwarskijker wil De Drie Notenboomen, ontwikkelaar van de woon-zorgconcepten Thomashuis en Herbergier, een platform bieden aan inspirerende, vernieuwende en prikkelende initiatieven, visies en ideeën. Niet alleen puttend uit de eigen organisatie, maar juist ook daarbuiten.

"Onze huizen staan allemaal midden in de samenleving", zo laat het bedrijf weten. "En willen we als DDN ook midden in het zorglandschap staan en bruggen slaan."

Thema van de krant is Werken in de zorg (van morgen) en het waren de berichten over personeelstekorten, ziekteverzuim en het imagoprobleem die het startsein gaven en de koers bepaalden. Want is het enkel kommer en kwel of gloort er wellicht ook nog hoop aan de zorghorizon?

Dwarskijker 3 is een ontdekkingstocht van 24 pagina's geworden langs tal van initiatieven die elk op hun eigen manier laten zien dat zorgend Nederland niet bij de pakken neer is gaan zitten. Artikelen dus over zij-instromers, carrière-switchers en 'een dappere directeur van een verzorgingshuis die een wel heel bijzondere manier vond om het imago van de zorg een boost te geven'.

Zorg van morgen

Dwarskijker interviewt ook Frank Bluiminck van de VGN over de uitdagingen van de gehandicaptensector en een jonge verpleegkundige die zijn zorgavonturen beschrijft in blogs. De krant deelt ook een persoonlijk verhaal van een Herbergier-medewerker en sprak een drietal Herbergiers over hun rol als werkgever. Daarnaast ook een interview met Cathy van Beek, kwartiersmaakster duurzame zorg bij het Ministerie van VWS en er is zijdelings aandacht voor innovaties in de zorg. Hoe wordt daar tegenaan gekeken? Een gruwel die de menselijkheid in de zorg aanvalt, of een zegen die de menselijkheid juist ten goede komt?

Meer info is te vinden op www.dwarskijker.nl

(Dit is een advertorial van de Herbergier)