Normal_normal_rechtspraak

Via een kort geding hoopt zorgverzekeraar DSW alsnog 7 ton terug te krijgen van een voormalig neptandarts uit Rotterdam. Hij was niet bevoegd om als tandarts te werken, maar voerde wel handelingen uit die hij vervolgens ten onrechte bij de verzekeraar declareerde. Bovendien heeft hij de gebitten van meerdere mensen verpest. Dit meldt NOS. 

Omdat hij geen tandartsdiploma’s heeft, is hij in 2019 al veroordeeld voor het hebben van een praktijk. DSW kwam erachter toen zijn Russische diploma voor 240 euro te koop stond. Op het diploma stond aardrijkskunde en geschiedenis en geen tandheelkunde. De rechter oordeelde toen al dat DSW 700.000 euro terug moest krijgen, maar destijds zou hij daar het geld niet voor hebben.

Niet zo arm als hij zegt

DSW eist het geld nu alsnog terug omdat de man meer geld zou hebben dan hij beweert. Hij woont in een ruim huis en heeft lange tijd een auto gehad die 150.00 euro kostte. De man zegt tegenwoordig een maandsalaris van 1.200 euro te ontvangen, maar volgens de zorgverzekeraar wekt hij ten onrechte het idee dat hij geen geld heeft om terug te betalen. De neptandarts werkt inmiddels bij zijn zoon in de praktijk die wél in het bezit is van een geldige diploma tandheelkunde.

Over drie weken volgt een uitspraak in de zaak.

Door: Nationale Zorggids