Zorg en Zekerheid verwelkomt recordaantal nieuwe verzekerden

Zorg en Zekerheid is in de afgelopen overstapperiode fors gegroeid. De regionale zorgverzekeraar, die met name actief is in Zuid-Holland Noord, Amstelland en De Meerlanden, had een recordgroei van bijna 60.000 nieuwe verzekerden. Dit meldt Zorg en Zekerheid. 

Met deze groei passeert Zorg en Zekerheid de grens van een half miljoen verzekerden. Ook steeds meer mensen van buiten de regio wisten de weg naar Zorg en Zekerheid te vinden. “Tegenover de groei, die 140 procent hoger is dan vorig jaar, zijn er ongeveer 3 procent van de verzekerden bij ons weggegaan”, aldus bestuursvoorzitter Ton van Houten.

Positieve Gezondheid

De zorgverzekeraar koopt in langs de principes van Positieve Gezondheid. “Gezondheid is meer dan alleen niet-ziek zijn. Ook de wensen en mogelijkheden van mensen zijn belangrijk. Dat betekent dat we zorgverleners stimuleren niet alleen oog te hebben voor fysieke of mentale fitheid, maar ook voor financiële en sociale uitdagingen en kwaliteit van leven.”

Zorg en Zekerheid stuurt in zijn zorginkoop ook op de Juiste Zorg op de Juiste Plek; dicht bij huis waar het kan en in de buurt waar het moet. Daarbij gelooft het in de kracht van multidisciplinaire regio-organisaties, waarbij het ook belangrijk is dat zorgverleners verder kijken dan alleen naar medische zorg en ondersteuning. Soms is een welzijnscoach van de gemeente een betere oplossing, of de motivatie om wekelijks te bewegen, of juist vrijwilligerswerk.

Ambitie 2022

In 2022 wil de verzekeraar blijven inzetten op preventie, samen met gemeenten. Ook wil het zijn verzekerden nog gerichter helpen de gezondste versie van zichzelf te worden. Zorg en Zekerheid onderzoekt nog hoe het daarbij kan helpen. 

Door: Nationale Zorggids