Normal_istockphoto-842852944-612x612

Zorgverzekeraar DSW heeft de betalingen stopgezet aan huisartsenpraktijk Acacialaan, omdat ze niet de juiste zorg leveren. DSW zal de betalingen weer hervatten wanneer de praktijk kwalitatieve zorg biedt. Dit meldt Medisch Contact.

De huisartsenpraktijk in Pijnacker behoort tot de commerciële huisartsenketen van Centric Health en wordt grotendeels gefinancierd door private investeerders. Onlangs kwam in een onderzoek van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) naar voren dat de praktijk ernstige tekortkomingen heeft. Dit leidde weer tot “een groot risico voor de patiëntveiligheid”.

DSW stopt betaling

Aan de hand van deze resultaten heeft zorgverzekeraar DSW besloten om de betalingen voorlopig te schorten. De praktijk had op hun website gemeld dat DSW het geld heeft teruggevorderd “omdat zij hebben vastgesteld dat wij niet dát hebben geleverd wat wij toegezegd hebben”. Inmiddels is het bericht al verwijderd, maar niet voordat Medisch Contact om een bevestiging vroeg van DSW. “Tot op heden is gebleken dat Centric Health niet voldoet aan de voorwaarden van declareren van de inschrijftarieven. Voor DSW is dit aanleiding om hiernaar te handelen”, aldus DSW.

Back-up plan

DSW zegt dat ze de afgelaste zorg opgevangen hebben met een back-up plan, zodat constante (spoed)huisartsenzorg nog geleverd kan worden aan hun klanten. Zij hebben afspraken lopen met de huisartsenpost Delft. Deze plek fungeert als een noodoplossing voor patiënten als ze niet meer bij Centric Health terecht kunnen.

Door: Nationale Zorggids