Normal_rss_entry-304164

Huisartsen willen dat er grootschalige opvanglocaties komen voor patiënten die niet meer in het ziekenhuis terechtkunnen, maar ook niet thuis kunnen verblijven. Dat soort speciale verpleegafdelingen zijn volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) noodzakelijk om de huisartsenzorg overeind te houden dit najaar. "Dit soort locaties zijn er in de eerste corona-uitbraak ook her en der geweest in het land. We vragen dat die met spoed weer worden opgezet", meldt de LHV.

De artsenorganisatie zegt zich "grote zorgen" te maken over de continuïteit van de huisartsenzorg. De LHV wijst op de coronabesmettingscijfers die rap oplopen, de forse uitval onder zorgverleners en de hoge werkdruk in de huisartsenzorg.

Werkdruk in de huisartsenzorg 

"Nu al merken we dat de toelopende druk in de ziekenhuizen leidt tot een extra verhoging van de werkdruk in de huisartsenzorg en ook de wijkverpleging. Het versneld ontslaan van patiënten vanuit het ziekenhuis en het uitstellen van noodzakelijke ziekenhuisbehandelingen leidt ertoe dat er veel meer mensen thuis verblijven en daar zorg nodig hebben", aldus de huisartsen. Volgens de belangenorganisatie is dat voor huisartsen en thuiszorg niet op te vangen.

Door: ANP